marți, 28 aprilie 2015

O şcoală, cu adevărat, altfel!
Este vorba de Şcoala Gimnazială Regina Elisabeta! O şcoală în care atât profesorii cât şi elevii şi părinţii acestora au decis să facă ceva altfel, dar care să-i implice pe toţi, cu mic cu mare.
Dacă veţi spune că a fost uşor, vă înşelaţi...dar, cu certitudine a fost deosebit şi antrenant.
O activitate nemaipomenită-exemplu de bună practică, a fost realizată de elevii claselor a V-a împreună cu părinţii lor şi a constat în confecţionarea unor felicitări cu tematică pascală.Mentorul acestei activităţi a fost doamna Muntean-mămica lui Alex , care ne-a învăţat un pic din tehnica realizării felicitărilor din hârtie colorată măiastru ondulată, încreţită, dantelată,  decupată şi asamblată, tehnică pe care o stăpâneşte la nivel de artă!-Mulţumim, Doamna!
Într-o atmosferă caldă, primitoare, luminoasă-sala de clasă, am realizat, întreaga echipă, părinţi-profesori-copii, felicitări cu flori, ouă colorate, iepuraşi, iarbă, soare, fluturi.Aaaa, am uitat să vă spun că munca noastră a fost învăluită de muzica lui Mozart!
Pentru adulţii participanţi a fost o întoarcere nostalgică în timp, la cea mai frumoasă perioadă din viaţă-copilăria fericită şi lipsită de griji.
Am fost o zi copii!—a spus d-na Camelia Sbiera
E greu să fii copil!---d-nele Savischi, Chiforiuc şi Diaconescu
‘’O piatră aruncată în lac stârneşte cercuri concentrice care se lărgesc pe suprafaţa apei, leganând în mişcarea lor nufărul şi trestia, bărcuţa de hârtie şi barca pescarului...Tot astfel, un cuvânt, aruncat la întâmplare, producevaluri la suprafaţă şi în adâncime, antrenând în căderea sa sunete şi imagini, analogii şi amintiri, sensuri şi vise, într-o mişcare ce ce interesează experienţa şi memoria, fantezia şi inconştientul.”(Giani Rodari) .
Iată de ce, noi, dascălii, trebuie să avem grijă ce “pietre” aruncăm înspre “nuferii” si ‘’trestiile “ pe care le educăm.
O şcoală altfel  oferă copiilor bucuria de a fi altfel, de a se expima altfel, fără stresul notelor şi temelor.
Pentru noi, echipa dintr-a V-a, a fost o activitate de 10 PLUS!

Prof. Magdalena Trufin

Prof. Florentina Hij








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu